6. Fujitsu ScanSnap S300 in Ubuntu 12.04

Door Vold op vrijdag 4 mei 2012 13:37 - Reacties (5)
Categorie: Ubuntu, Views: 5.716

Lange tijd dacht ik dat het niet mogelijk was om mijn scanner (Fujitsu Scan Snap S300) te gebruiken via Ubuntu. Ik heb van alles geprobeerd, van shell scripts tot virtualbox. Helaas was er niets dat werkte, dus staakte ik mijn zoektocht. Toevallig vond ik vandaag een simpele manier om het toch te laten werken en deze wil ik graag met jullie delen. :)

1. Inleiding
Ik hou het simpel, mocht je meer hulp nodig hebben: plaats dan een reactie. Je zult wat basale kennis nodig hebben van de terminal.

2. Benodigdheden
Je hebt wat tijd en het volgende bestand nodig:

300_0C00.nal

Deze kun je bij een windows installatie ergens uit de Fujitsu map vissen, maar ik heb het even makkelijk voor jullie gemaakt. Het is te vinden op de volgende locaties:

Dropbox
Ubuntu One
Sendspace

3. De installatie

Installeer xsane en simple-scan:

sudo apt-get install xsane 
sudo apt-get install simple-scan


Stop de sane daemon tijdelijk:

/etc/init.d/saned stop


Zorg dat je nu met de terminal in de dir zit waar ook het bestand "300_0C00.nal" zich bevindt. Typ dan de volgende commando's:

sudo mkdir -p /usr/share/sane/epjitsu
sudo cp 300_0C00.nal /usr/share/sane/epjitsu


Bewerk het volgende bestand en verander RUN=no in RUN=yes. Je kunt het bestand als volgt openen:

gksudo gedit /etc/default/saned


Sla het bestand vervolgens op en herstart de SANED daemon:

/etc/init.d/saned start


Nu kun je met Simple-scan eenvoudig je documenten inscannen. Nu gebruik ik deze altijd icm Evernote, dus je wilt dan graag dat alle documenten ook daar terecht komen na het inscannen. Hier gebruik ik Wappwolf voor. Deze doet voor mij automatisch het volgende nadat ik het ingescande document drop in een map in dropbox:

-> Upload naar mijn evernote
-> Verander notitie naam naar "FILENAME - LAST MOD DATE"

Voor meer informatie over Wappwolf kun je het beste hun eigen website bezoeken.

4. Nadelen
  • Dubbelzijdig scannen werkt niet
  • Autosave of "one button" scanning werkt helaas ook niet
  • Kwaliteit scans lijkt lager
Helaas zal ik dus voor de grote hoeveelheid brieven en documenten dus bij windows + evernote blijven, want die wil ik op een hoge resolutie & dubbelzijdig hebben. Maar nu heb ik een mooie oplossing iig voor kleine dingetjes (o.a. bonnetjes). Weer een stap dichterbij bij een windows-loos bestaan. 8-)

Volgende: Gezocht: docenten 05-'13 Gezocht: docenten
Volgende: 5. Installatie van Ruby on Rails op Ubuntu 11.10 04-'12 5. Installatie van Ruby on Rails op Ubuntu 11.10

Reacties


Door Tweakers user Lemming, vrijdag 4 mei 2012 15:09

Ik leef al op een windowsloos bestaan(op XP na in virtualbox omdat ik ODIN soms nodig heb na het semi-bricken van mn gio)
Fedora 16 op mn hoofd-PC, arch linux op mn lappie, allebei met KDE 4.8.
Meeste steam-spellen werken gewoon vloeiend via wine, en alles loopt gewoon op de laatste versie.
De grootste nadeel van *buntu vind ik toch dat er standaard weinig keuze is in de repos en dat deze best wel eens achterlopen, heb gister op mn arch linux lappie+fedora PC al GIMP 2.8 final binnengekregen via de community repo die met een spatie-druk in de arch linux installer geactiveerd werd(Fedora 16 moest dan wel weer eerst RPMFusion erbij), waarbij op ubuntu je allemaal verschillende repos nodig hebt als je gewoon een beetje up-to-date wilt zijn.
En een kale *buntu install is erg bloated(vind ik dan persoonlijk) en zit ik weer te prutsen om mijn favo apps erop te krijgen :(, de enige reden waarom ik ubuntu in een VM heb is om android builds te maken :P

Door Tweakers user sfranken, vrijdag 4 mei 2012 17:21

Een tip: gebruik service in plaats van rommelen via /etc/init.d/

@lemmymet
Waarom gebruik je ODIN en niet Heimdall? -> http://www.glassechidna.com.au/products/heimdall/

Door Tweakers user Lemming, vrijdag 4 mei 2012 20:37

sfranken schreef op vrijdag 04 mei 2012 @ 17:21:
Een tip: gebruik service in plaats van rommelen via /etc/init.d/

@lemmymet
Waarom gebruik je ODIN en niet Heimdall? -> http://www.glassechidna.com.au/products/heimdall/
Samsung galaxy gio wordt neit ondersteund

Door Tweakers user sfranken, zaterdag 5 mei 2012 20:41

Samsung galaxy gio wordt neit ondersteund
Dat is rot.

Door Tweakers user robvanvliet, dinsdag 29 mei 2012 12:38

Voor scannen naar Evernote is het makkelijk een scriptje te maken met "scanimage" en de file naar Evernote te mailen.

Reageren is niet meer mogelijk